Week van de opvoeding

Gepost op 02/05/2019

Opvoeden doen we samen

Ook dit jaar doet de gemeente Middelkerke mee met de Week van de Opvoeding. Het thema dit jaar is 'Opvoeden doen we samen' en zet de rol van ouders en buurt, familie en samenleving, school en gemeente centraal. Allemaal samen zijn we verantwoordelijk en dragen we bij aan de opvoeding van onze kinderen.

Gezinsspeelpunt

We geven het startschot op 15 mei. Dan organiseert de bibliotheek en De Katrol van Middelkerke een namiddag vol spelen voor groot en klein. Deze activiteit is in het kader van de Week van de Opvoeding. Enkele spelen zijn: volksspelen, foto's maken, knutselen met recycleerbaar materiaal, een potje voetbal en nog zoveel meer. Kom samen meespelen tussen 14.00  en 17.00 u. Daarnaast kan je smullen van een heerlijke pannenkoek. De ingang is gratis en vrijblijvend.

De uitreiking van de kleurwedstrijd wordt in 'Het Ei' van de bibliotheek bekendgemaakt om 16.30 u. Post ten laatst op 15 mei uw tekening in de bus van de bibliotheek. Iedere tekenaar wordt beloond met een cadeautje.

Achter de 'schermen'

Het theatergezelschap O'Kontreir leert ouders op een interactieve manier hoe ze met het onlinegedrag van hun tieners moeten omgaan. Er is ook ruimte voor netelige onderwerpen zoals privacy en 'online intimiteit'.

Het gezelschap komt op maandag 20 mei om 19.30 in De Branding in Middelkerke.

Boemelbij XL

Boemelbij XL sluit de week van de opvoeding af in Westende, op woensdag 22 mei. Alle kinderen en hun ouders zijn welkom om samen te komen spelen.

Wie niet kan wachten om buiten te spelen tot 22 mei, kan al eerder bij de Boemelbij XL terecht: https://www.middelkerke.be/nl/boemelbij