Voormalige kerk Leffinge wordt kunsttempel

Gepost op 12/01/2023

Na de oprichting van K.E.R.K. in Sint-Pieters-Kapelle krijgt ook de voormalige kerk van Leffinge een kunstige invulling. Niemand minder dan William Sweetlove organiseert er vanaf 7 april een retrospectieve van zijn werk. 

Sweetlove is vooral bekend om zijn kleurrijke dierensculpturen in plastic, maar in een eerdere fase maakte hij ook schilderijen en fotodoeken. De imposante kerk van Leffinge wordt nu het decor van een ruime overzichtstentoonstelling van deze kleurrijke kunstenaar met wereldfaam. 

Waarom in de kerk van Leffinge?

Heel wat Middelkerkse kerken staan na de hervorming van de erediensten leeg. Het gemeentebestuur besliste bij het begin van deze beleidsperiode om duurzame herbestemmingen voor die gebouwen te zoeken. Pionier was Nick Ervinck die in Sint-Pieters-Kapelle een permanent kunstplatform inrichtte in de voormalige Sint-Pieters-Kerk.  De voormalige kerk van Leffinge staat al een tijdje leeg. Tijdens het muziekfestival Leffingeleuren is het trouwens al enkele jaren een derde podium voor rustige bands. 

Tentoonstelling in voorjaar en zomer

De tentoonstelling opent op 7 april en loopt tot na de zomer. In de komende weken communiceert Middelkerke meer in detail over het programma en de practica.