Uitbater gekozen padel- en tennisterreinen

Gepost op 14/10/2021

Op 21 september kende het gemeentebestuur de concessie voor de aanleg en de uitbating van de padel- en tennisinfrastructuur toe aan Padel on the Beach en Sportivents. Vanaf 1 januari 2022 kan de uitbater beginnen bouwen aan het nieuwe complex.

Concessionaris toont ambitie

De aankoop van de manege aan de Duinenweg door het gemeentebestuur effende het pad voor de realisatie voor een eigentijds en nieuw complex voor padel en tennis. Het marktonderzoek en de concessieprocedure leidde uiteindelijk tot een samenwerking met Padel on the Beach vzw, die zich voor dit project affilieert met Sportivent BV. Padel on the Beach baat trouwens al jaren de succesvolle padelclub in Westende uit. Zowel tennis en padel zijn erg populair en dat vertaalt zich in het stijgende ledenaantal van de club. Een accommodatie uitgetekend op de groei drong zich dus op. Het gemeentebestuur is tevreden dat deze lokale speler zich langdurig engageert in dit nieuwe project. De concessie-vergoeding bedraagt zo’n € 30.000 per jaar.

Duurzame toekomst voor racketsporten

Tot de nieuwe site klaar is, blijft de huidige padelsite in Westende actief. Het gemeentebestuur en de uitbater bereikten daarover al een regeling. Ondertussen zorgt het gemeentebestuur dat de nieuwe site bouwklaar is tegen 1 januari 2022. De uitbaters hopen tegen de zomer van 2022 hun nieuwe complex aan sportpark De Krokodiel te openen. De realisatie van het nieuwe padel- en tenniscomplex betekent een duurzame toekomst voor deze populaire racketsporten.

Meerwaarde voor sportsite

De sportsite aan de Krokodiel krijgt met het nieuwe padel- en tenniscomplex een grote meerwaarde. Met het nieuwe zwembad, de sporthal en de nieuw aangelegde omgeving met pumptrack en skatebowl wordt dit een uniek stukje sportzone met voor elk wat wils.

Ventweg voor veilige toegang

Om de veilige toegang van de nieuwe sportzone te garanderen, legt het gemeentebestuur samen met de verschillende eigenaars een nieuwe ventweg aan. Die ventweg, met afgescheiden voetpad, loopt parallel aan de Westendelaan en bedient naast het sportpark, ook het sporthotel en De Kegel. Om de ventweg te realiseren, sloot het gemeentebestuur een samenwerkingsovereenkomst met de verschillende partners af. De werken (inclusief verplaatsen bushalte en nutswerken) starten  op 8 november en kosten zo’n 1,2 miljoen euro.