Turnclub De Sirene mag naar Parijs

Gepost op 14/06/2024

De Middelkerkse turnvereniging De Sirene wint de VIP2024-campagne voor sportclubs. Deze actie van Sport Vlaanderen wil de olympische spirit naar Vlaamse sportclubs, scholen en steden en gemeenten brengen. Als beloning mag De Sirene zich opmaken voor een VIP-dagtrip naar de Olympische Spelen. Naast de komst van het Olympic Festival krijgen de Olympische Spelen dus nog een duidelijker Middelkerks randje.

Een reis naar Parijs

120 Vlaamse sportclubs namen deel aan deze belevingsactie rond de Olympische Spelen in Parijs van Sport Vlaanderen. De bedoeling was om zoveel mogelijk sportclubs, scholen en gemeente tot actie aan te zetten om de Olympische spirit te vieren. 

Elsie Vandooren - trots bestuurslid - legt uit: “We kleurden onze turnhal helemaal in met de olympische kleuren. We zetten onze leden, ouders en sympathisanten aan, om een week lang in de vijf kleuren van de olympische ringen te komen trainen. Daarnaast verwerkten de trainers telkens één andere olympische sport in hun trainingen en we maakten een VIP-portret van onze oud-voorzitter Christiane Cools. 

We mogen als VIP voor één dag naar de Olympische Spelen!

Als beloning mag een delegatie van MTV De Sirene op VIP-dagtrip naar de Olympische Spelen in Parijs. Ze mogen er als VIP de olympische wegrit in het wielrennen bijwonen en ze krijgen een ontvangst in het Belgian Olympic House.

Ook sportdienst krijgt gouden label

De Middelkerkse sportdienst nam ook deel en behaalde zelf een gouden VIP2024-label. Diensthoofd Dorine Strybol is erg tevreden met de winst van MTV De Sirene. “De Sirene is niet alleen één van onze oudste en grootste clubs. We krijgen vaak steun van al onze clubs en bij De Sirene is dat zeker zo. Het is ook een club die de band tussen de sporters en de andere vrijwilligers sterk verbonden houdt en dat creëert natuurlijk een leuke dynamiek. Ik wens hen alle plezier in Parijs.”