Succesvolle kunstzomer vloeit over in Beaufort24

Gepost op 26/09/2023

Op de kunstwerken is het nog wachten, maar curator Els Wuyts onthulde de namen van de kunstenaars die voor Middelkerke en Westende werden uitgekozen.

Studio Orta en Jef Meyer

Lucy en Jorge Orta zijn een koppel dat ook opereert onder de naam Studio Orta. Vanuit hun artistieke hub Les Moulins in Parijs creëren ze verbindende kunst tussen architectuur, beeld en andere media. Onlangs ontvingen ze grote erkenning voor hun constante streven naar duurzaamheid. 

Jef Meyer sculpteert graag met beton. De mysterieuze Antwerpenaar maakt genuanceerde en gevarieerde laagwerken van zand en beton.
 

Succesvolle kunstzomer vloeit voort in Beaufort24

Middelkerke is al vanaf den beginne loyale partner van Beaufort. ”Kunst werkt! Dat blijkt ook uit het succes van onze eigen expo’s. Zo trok de retrospectieve van William Sweetlove in Leffinge 8.000 bezoekers. Op het einde van de zomer bezochten 3.600 mensen ‘La Isla Bonita’, onze zomerexpo in Villa Les Zéphyrs. Kunst legt een mooie, verfijnde laag op hetvrijetijds- en toeristisch aanbod. 

Onderzoekscijfers van Westtoer en Toerisme Vlaanderen bekrachtigendie thesis. In volle coronacrisis trok de vorige editie over de volledige kust 350.000 dagjestoeristen en 450.000 verblijfstoeristen.

Trouwens: ook met William Sweetlove heeft de gemeente opnieuw plannen. Maar later daarover meer...