Start aanleg nieuw tramtraject Lombardsijde begin 2018

Gepost op 06/09/2017

Op een persmoment maakte Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bekend dat de aanleg van het nieuwe tramtraject in Lombardsijde begin 2018 van start gaat.

Fikse investering

Met een investering van € 13 miljoen wil De Lijn, samen met het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, de gemeente Middelkerke een veilige dorpsomgeving, een betere tramverbinding tussen Middelkerke en Nieuwpoort en meer ontwikkelingskansen voor Lombardsijde realiseren.

Twee nieuwe haltes en twee doorsteken

Langs het nieuwe traject komen twee nieuwe haltes op wandelafstand van de dorpskern van Lombardsijde. De bestaande buslijnen 68/69 blijven bestaan. Aan de Zeelaan en het Albertmonument ga je het nieuwe traject kunnen oversteken. Alle andere bestaande doorsteken worden afgesloten voor autoverkeer.

Voorbereidende werken vanaf oktober 2017

Vanaf oktober 2017 zullen er al voorbereidende werken gebeuren. De grote werken starten begin 2018. De Lijn maakt zich sterk dat de hinder voor Lombardsijde beperkt zal blijven. De sporen die in het wegdek en in de erfontsluitingen liggen, blijven zitten. De opritten van de bewoners blijven altijd toegankelijk.