Seniorenfeest: 500 senioren beleven 'leutige' namiddag

Gepost op 16/11/2023

Stomend is misschien niet de meest voor de hand liggende beschrijving van een seniorenfeest, maar op maandag 13 en dinsdag 14 november daverde de feestzaal van De Stille Meers op haar grondvesten.

Overdonderend succes

Met een pikante variétéshow van Les Folles de Gand en een steengoed optreden van Bandit beleefden de Middelkerkse senioren een spetterende tweedaagse. Naast heel veel amusement riepen de organisatoren van het seniorenfeest op tot meer betrokkenheid van ouderen in het ruime zorgdebat. 

“Het was me nogal wat”, lachen Lieve, Willy en Alfons van de seniorenraad. “Onze gasten kregen het ‘ferm’ te verduren van de ‘dames’ van Les Folles de Gand. Maar daarvoor doen we het net: onze honderden leden een leuke namiddag bezorgen. We ontvingen maandag en dinsdag 500 Middelkerkse senioren. Een overdonderend succes”, besluit dit actieve trio.

Seniorenweek in teken van betrokkenheid

Het Seniorenfeest is één van de vele activiteiten die tijdens de Seniorenweek. Heel wat Middelkerkse seniorenverenigingen organiseren voor de gelegenheid amusante en interessante activiteiten. Lezingen over erfrecht, een leuke bowlingactiviteit, een theaterstuk… en natuurlijk onze klassieker, het seniorenfeest. 

Meer dan amusement en vertier

“Mensen bloeien open als ze samen dingen kunnen doen. Het is het perfecte medicijn tegen vereenzaming en isolement. Daardoor blijven senioren actief en gezond. Omdat ze mentaal en fysiek gezond blijven, belanden ze minder snel in de ouderenzorg. Dus de positieve gevolgen van kwalitatieve seniorenevenementen gaan verder dan wat amusement en vertier. We ondersteunen dit evenement dus heel graag”.

We zetten met de seniorenweek de campagne van de Vlaamse Ouderenraad mee in de kijker. Deze organisatie doet een warme oproep om ouderen een volwaardige stem te geven in het debat rond ouderenzorg”.