Reuzenrad verhuist naar Middelkerke

Gepost op 20/06/2023

Het gemeentebestuur Middelkerke is door een beslissing van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brugge gedwongen om het reeds opgebouwde reuzenrad op de Koning Ridderdijk in Westende met onmiddellijke ingang af te breken en te verhuizen naar een andere locatie. Die beslissing kwam er na een klacht van een omwonende. Het reuzenrad wordt vanaf woensdag 21 juni afgebouwd. Het Arthur De Greefplein in Middelkerke wordt nu de nieuwe locatie.
Vanaf 1 juli draait het reuzenrad rond en rond en rond ... in Middelkerke.

Waarom moet het reuzenrad verhuizen?

Burgemeester Dedecker schetst de situatie: "Door een éénzijdig verzoekschrift van één klager is deze beslissing ons opgedwongen. Noch het gemeentebestuur, noch de uitbater werden in deze gehoord. Van verdediging is er dan eigenlijk geen sprake. En stel dat we in beroep zouden gaan, is er grote kans dat het geschil op de lange baan belandt. Wij kunnen dus niet anders dan ons neerleggen bij de uitspraak. De opbouw van het reuzenrad is daarom ook meteen stilgelegd. We hadden gisteren nog overleg met de klager, maar konden niet tot een werkbaar compromis komen om het reuzenrad in Westende-Bad te houden."

Arthur De Greefplein is nieuwe locatie

Verhuizen dus. Na spoedoverleg met de uitbater en het onderzoeken van verschillende opties, besliste Middelkerke om het reuzenrad op te bouwen aan het Arthur De Greefplein in Middelkerke. Opnieuw bugemeester Dedecker: “Op zich is dat een goede oplossing, al had ik de vele vakantiegangers het prachtige zicht over de nieuwe zeedijk in Westende-Bad wel gegund, zeker omdat we er komend weekend de officiële opening organiseren.”