Preventieve sluiting speelplein Slijpe

Gepost op 28/11/2023

Middelkerke beheert een twintigtal speelpleinen verspreid over het ganse grondgebied. Die worden allemaal gecontroleerd door externe preventiefirma’s wiens adviezen strikt worden opgevolgd. Daarom beslist het gemeentebestuur om twee speelpleinen preventief te sluiten.

Kleine gebreken, grote gevolgen

Sommige speelpleinen zijn erg onderhevig aan de elementen. Hoewel de speelpleinen regelmatig worden gecontroleerd, kan het kleinste mankementje - nog voor detectie - uitgroeien tot een gevaarlijk gebrek door verwerende weersomstandigheden of oneigenlijk gebruik.

Nieuw speelplein voor Slijpe

De 23 jaar oude speeltuigen aan de Gistelstraat in Slijpe worden in het voorjaar van 2024 vervangen door een nieuw en veilige speeltuin. Na controle besloot het gemeentebestuur om het huidige speelplein af te sluiten wegens verregaand houtrot aan één van de speeltoestellen af te sluiten.

Preventieve sluiting van de dijkglijbanen

Na inspectie van de dijkglijbanen aan de Middelkerkse zeedijk is besloten om die na preventieve sluiting weg te nemen. Op zich zijn de dijkglijbanen structureel nog in orde, maar het gebrek aan dempende ondergrond en ophoping van zand aan het einde van de glijbaan zorgen voor onveilige situaties.