Ontsnap aan gevaarlijke maag- en darmziekten

Gepost op 29/03/2022

Om de sensibilisering rond gevaarlijke maag-, darm- en leverziekten te verhogen, ontwikkelde het AZ West samen met het VTI Veurne een originele informatiecampagne: een interactieve escape room vol opdrachten, tips en informatie. Tussen 4 en 8 april staat deze informatieve escape room op de Welzijnssite (Sluisvaartstraat 17) in Middelkerke.

Niet wachten met klachten

“Nog teveel mensen zoeken te laat hulp in het geval van maag-, darm- en leverziekten. Cijfers tonen aan dat jaarlijks 8.000 mensen dikkedarmkanker krijgen. En dat is nog maar één aandoening”, zegt schepen voor welzijn Dirk Gilliaert. “Vroegtijdige diagnose vermijdt nochtans heel wat ellende en ingrijpende behandelingen. Blijvend sensibiliseren is dus de boodschap. De overheid organiseert trouwens een tweejaarlijkse screening via een bevolkingsonderzoek, maar mensen doen daar nog te weinig aan mee.

“Sensibilisering is cruciaal. De escape room doet dat op een bevattelijke manier” - Dirk Gilliaert, schepen voor welzijn

Duik mee in het darmstelsel

Samen met het VTI Veurne ontwikkelde de dienst maag-, darm- en leverziekten van AZ West een unieke escape room in de vorm van reusachtige darm. Met ‘virtual reality’ bestrijd je in de darm allerlei gevaarlijke ziekten en krijg je ondertussen heel wat nuttige tips en informatie ter preventie.