Nieuwe updates voor parkeerplan

Gepost op 10/03/2023

Een parkeerplan kan alleen maar werken als er leven inzit. Daarom past Middelkerke samen met het parkeerbedrijf het plan op enkele punten aan.

De wijzigingen gaan in vanaf 1 april.

Uitbreiding betaalzone Henri Jasparlaan Westende

De huidige betaalzone in de Henri Jasparlaan wordt uitgebreid van het kruispunt met de Doornstraat tot aan het kruispunt met de Westendelaan, daar wordt groene zone ingevoerd dit in tegenstelling tot het stuk ten noorden van de Doornstraat.

Aanpassing ‘werkabonnement’.

Voor ondernemers, werkgevers en hun werknemers is er een werkabonnement beschikbaar. Dat abonnement kan nu ook op jaarbasis worden uitgereikt. Zo hoeft iemand die werkt in Middelkerke niet dagelijks naar het parkeerautomaat. 

Exclusieve zone voor bewoners

De ‘belle époquewijk’ tussen de Henri Jasparlaan, Badenlaan en de Duinenlaan in Westende verandert van betalende zone naar exclusieve bewonerszone. Niet-residenten die daar parkeren, lopen dus het risico op een retributie. Zorgverstrekkers en aannemers met een geldige vergunning mogen in die zone niet langer dan 4 u. parkeren.

Uitbreiding blauwe zone tussen Spermaliestraat, Steenovenstraat en Heirweg

De wijk tussen de Spermaliestraat, Steenovenstraat, Heirweg en Karel Jonckheerestraat in Middelkerke was tot voor kort een gratis zone en kampte met heel wat parkeerverkeer. Deze zone wordt een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 u., tenzij je een parkeervergunning hebt.

Ondergrondse parking centrum eerste uur gratis

In de ondergrondse parking centrum Middelkerke is het eerste uur parkeren nu gratis. Dat biedt een makkelijk alternatief voor het winkel- en kortparkeren in de straten. Net zoals de toekomstige rotatieparking onder het casino.