Nieuwe aanpak rekrutering Lokale Politie

Gepost op 29/01/2022

Het Middelkerkse politiekorps stoomt zich klaar voor de toekomst. In de komende weken stelt de lokale politie Middelkerke enkele uiteenlopende vacatures open, zowel voor het korps als voor het omkaderende personeel. Om eventuele kandidaten optimaal in te lichten over de vereisten en ze warm te maken voor een job bij de Middelkerkse politie organiseert het korps op zaterdag 29 januari een fysieke testdag en een zogenaamde ‘static show’.

Voorbereiding op fysieke test

“Wie bij de politie wil werken, moet niet alleen een sterke persoonlijkheid hebben, ook fysiek moet een rekruut in orde zijn. De beeblooptest is sinds corona een vast onderdeel in de huidige aanwervingsproeven en vervangt de fysieke proeven van vroeger. Om kandidaten daarvoor optimaal voor te bereiden, organiseren we vandaag een open testdag. Zo voelen de kandidaten aan den lijve wat er fysiek van hen verwacht wordt en of ze er eventueel nog iets extra moeten voor doen”, dixit commissaris Kris Daels. “Persoonlijk vind ik de huidige test niet voldoende, maar uiteraard moet een moderne agent voldoen aan meer criteria.”

Korps staat in voor rekrutering

Dus peilt het korps ook naar de andere kwaliteiten van de kandidaten. Commissaris Daels vervolgt:  “Deze dag maakt deel uit van een traject dat we sinds december doorlopen. Toen organiseerden we een infomoment voor zo’n 60 geïnteresseerde kandidaat-rekruten. Vandaag staat een politiezone grotendeels zelf in voor de aanwerving van nieuwe krachten. Wij opteren voor een gelaagde en persoonlijke aanpak, waar we alle aspecten van de job zo duidelijk mogelijk willen maken. Geen anoniem en onpersoonlijk gedoe meer. We willen echt contact met onze kandidaten. Geïnteresseerden weten zo wat op hen afkomt en wij weten welk vlees we in de kuip krijgen. Onze contactpunten rekrutering en de federale rekruteringscoördinatoren zijn hier ook aanwezig.”

Optimaal materiaal voor dynamisch korps

Na het lopen en zweten begeven de kandidaten zich naar de Middelkerkse brandweerkazerne, waar ze tijdens een zogenaamde ‘static show’ het wagenarsenaal van de Middelkerkse politie kunnen ontdekken. Burgemeester Dedecker, bevoegd voor de politie is onder de indruk. “Nu zie je waarom we ons politiebudget handhaven. Een modern korps moet perfect uitgerust zijn, maar niet alleen qua materiaal, ook qua bemanning. Daarom juich ik deze ontdekkingsdag zeker toe. Ik hoop dat heel wat jonge rekruten uit de buurt zich aanmelden, want hoe meer een agent betrokken is bij zijn werkomgeving, hoe beter.”

Welke vacatures staan momenteel open bij de lokale politiezone Middelkerke?

  • Commissaris directeur informatiemanagement
  • Inspecteur LIK gerechtelijk
  • Consulent onthaal
  • 4 inspecteurs interventie
  • Motorrijder verkeersdienst
  • 2 agenten verkeersdienst

Ook voor burgers zijn er momenteel 2 vacatures op bachelorniveau:

  • Medewerker onthaal
  • Maatschappelijk assistent

Voor meer informatie, neem contact op met pz.middelkerke.rekrutering@police.belgium.eu