Middenschool Middelkerke organiseert opendeurdagen

Gepost op 17/04/2024

Voorbereiding en organisatie

De voorbereiding en organisatie van de Middenschool Middelkerke draait op volle toeren. Naast het samenstellen van het lerarenteam is coördinator Magali De Vos volop bezig met de praktische organisatie en de inrichting van de klassen. Het pedagogisch plan mikt op persoonlijk, kleinschalig en kwalitatief onderwijs.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april organiseert Middenschool Middelkerke twee opendeurmomenten in De Branding. Voor schooljaar 2024-2025 biedt Middenschool Middelkerke een eerste jaar regulier secundair onderwijs in Middelkerke aan.

Aanmeldperiode

Voor coördinator Magali De Vos zijn het drukke dagen: “De aanmeldperiode voor ouders die zeker een plekje willen, loopt nog tot vrijdag 19 april. Vanaf 14 mei werken we met vrije inschrijvingen. Wij garanderen een kleinschalige aanpak, dichtbij huis en met garantie van kwalitatief onderwijs op maat van het kind. Daarom beperken we ook het aantal leerlingen per klasgroep. In de Middenschool Middelkerke bieden we een 1A- en 1B-stroom aan. Alle leerlingen kunnen dus na hun zesde leerjaar basisschool doorstarten bij ons. En we bieden ook Latijn aan.”

Opendeurmomenten

“Om die aanpak goed uit te leggen, organiseren we op vrijdag 19 en zaterdag 20 april twee opendeurdagen in centrum De Branding. Je ontmoet er het leerkrachtenteam, je kan als eens door de handboeken snuisteren en we leggen heel duidelijk onze pedagogische aanpak uit.” 

Praktisch

Wanneer gaan de opendeurmomenten door?

•    Vrijdag 19 april tussen 15 en 20 u.
•    Zaterdag 20 april tussen 9 en 12 u.

In centrum De Branding, Middelkerke (Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke)