Middelkerke steunt Blue Heart Campaign

Gepost op 15/07/2024

Zaterdag 30 juli is Werelddag tegen Mensenhandel. De Blue Heart-campagne van de Verenigde Naties focust dit jaar op de strijd tegen kinderhandel, want maar liefst 1 op de 3 slachtoffers van de wereldwijde mensenhandel zijn kinderen. De campagne krijgt de volle steun van de FOD Justitie en van de lokale besturen. Daarom dragen de medewerkers van het gemeentebestuur een Blue Heart-pin en krijgt Silt een symbolisch blauw kleedje op dinsdagavond 30 juli.

Probleem dichter dan je denkt

Mensen- en kinderhandel zit dichter dan je denkt. Denk maar aan de problematiek rond de ‘loverboys’ die jonge meisjes emotioneel en financieel aan zich binden om ze dan gedwongen in de prostitutie te duwen. Of vraag je je wel eens af waarom sommige carwashbeurten of manicures zo goedkoop zijn?

Blauwe Silt en pins

De Verenigde Naties en de FOD Justitie roepen de hulp in van stads- en gemeentebesturen om deze campagne zo lokaal mogelijk onder de mensen te brengen. Daarom gaan de meeste medewerkers van gemeentelijke publieksdiensten van 22 tot en met 30 juli een mooie Blue Heart-pin dragen. In heel wat openbare gebouwen vraagt een opvallende affiche aandacht voor deze campagne.

Meest opvallende Blue Heart eyecatcher? Op dinsdagavond 30 juli baadt Silt in een volledig blauw licht. Deze sobere, maar spectaculaire ingreep brengt de campagne ook tot bij de vele wandelaars op de Middelkerkse zeedijk.

Ook bij onze welzijnsdiensten worden we er mee geconfronteerd. Uiteraard niet op zo’n grote schaal als in de steden, maar we krijgen toch hulpvragen van die weerloze slachtoffers. Daarom is het belangrijk dat we even stilstaan bij dat ontwrichtende misdrijf.

Ook jij kan helpen

Grote publieke aandacht is één van de belangrijkste doelstellingen van de Blue Heart Campaign. Neem dus een foto van het blauw verlichte Silt en deel die via je socials met de hashtag #EndHumanTrafficking.