Middelkerke annuleert events in (na)zomer

Gepost op 28/07/2020

Het gemeentebestuur van Middelkerke annuleert de resterende zomerevents en nazomerevents in eigen organisatie door de sterke stijging van de besmettingscijfers en de strikte maatregelen. 

Geen StreetmArt en Bier aan Zee, geen Leffingeleuren

Voor augustus betekent dit de annulatie van Bubbels aan Zee, de Oogstfeesten in Leffinge, de Noordzeefakkeltocht, de augustuskermis in Middelkerke, StreetmArt en Lombardsijde Feesten. Belangrijkste eventslachtoffers voor de nazomer? Het Landbouwweekend en de verplaatste editie van Bier aan Zee worden definitief geannuleerd. Leffingeleuren kondigde eerder de afgelasting van hun festival aan.

Wel North Sea Classics, vuurwerk en Apéro Sundays

De resterende Apéro Sundays gaan wel door, net zoals North Sea Classics en de vuurwerken op 15 augustus. Bij die evenementen is publiekbeheersing met registratieplicht en afstandsmaatregelen perfect mogelijk. North Sea Classics krijgt een extra derde voorstelling. Ook het BK voor junioren op zaterdag 5 september blijft voorlopig op de kalender.

Andere troeven voor zorgeloze zomer

Middelkerke heeft trouwens nog troeven genoeg voor een veilige en zorgeloze vakantie. Dat bewijst het succes van de ‘back to basics’ – programma’s ‘Hupsakee’ en ‘Expeditie Hinterland’.