Mia wint ‘Water Warrior’ van William Sweetlove

Gepost op 09/10/2024

Mia Vergucht uit Assebroek is de winnares van de stempelactie van de Middelkerkse zomerexpo’s. Ze kreeg een unieke, getekende ‘Water Warrior’ van William Sweetlove. Het was de kunstenaar zelf die de prijs persoonlijk overhandigde. Sweetlove heeft trouwens weer plannen voor een nieuwe zomertentoonstelling in de Leffingse kerk.

Stempelactie gewonnen

Wie drie stempels verzamelde na een bezoek aan de drie zomerexpo’s in Middelkerke, maakte kans op een uniek prijzenpakket: een originele, handgetekende ‘Water Warrior’, een multiple en een gesigneerd kunstboek van William Sweetlove.

Nieuwe plannen voor zomertentoonstelling

Sweetlove ‘in person’ kwam de prijs overhandigen. "Ook voor volgende zomer heb ik nieuwe plannen in de kerk van Leffinge. Veel kan ik er niet over kwijt, maar ik ga waarschijnlijk samenwerken met een aantal andere beeldende kunstenaars. Houd het maar in ’t oog.”

Goeie bezoekerscijfers

Charlotte Coudeville coördineert voor de Middelkerkse cultuurdienst alle zomerexpo’s. “Samenwerken met kunstenaars is best wel uitdagend… maar het loont! Het publiek is enthousiast en ook over de bezoekerscijfers zijn we best wel tevreden. Zo’n 7.000 bezoekers kwamen ‘Bill & James’, Williams ode aan James Ensor, in Leffinge bezoeken. Nick Ervinck lokte 2.000 bezoekers naar zijn K.E.R.K. in Sint-Pieters-Kapelle. Het is nog even wachten tot ‘Wear Sunscreen’ in Villa Les Zéphyrs afloopt, om te weten hoeveel bezoekers die expo over de vloer kreeg, maar daar zitten we al over de 5.000. We houden het bewust toegankelijk zodat iedereen op een makkelijke manier van moderne kunst kan proeven.”