Lombardsijde zong geweldig dit weekend

Gepost op 01/07/2024

In Lombardsijde startte de zomer dit weekend écht! Met Lombardsijde Zingt organiseerde Dorp inZicht Lombardsijde op zaterdag 29 juni een heus muziek- en meezingfestijn in het midden van het dorp.

Meer dan een feestje

De sfeer was geweldig. Zo'n 350 Lombardsijdenaars zongen uit volle borst mee met de hits die Kurt Doornaert hen voorschotelde. Daarna streelden Rosa Mystica en Kylie Sparx met veel pikante overgave heel wat Lombardsijdse zintuigen. Tot slot zette Basesix met een mix van goedgekozen medleys en meezingers het feestplein zijn kop.

Op het eerste zicht beschrijven we hierboven niet meer dan een geslaagd feestje, maar schepen voor participatie Natacha Lejaeghere benadrukt toch nog even het grote belang van (zomerse) dorpsbijeenkomsten.

Buurtverenigingen enorm belangrijk

"Vrienden en buren ontmoeten op een feestelijke avond is niet alleen plezant maar ook belangrijk voor het dorpsleven. Je slaat een babbeltje, plaatst een dansje en leert elkaar op een andere manier kennen. Dat schept een diepere band dan het dagelijkse knikje bij het vertrekken of thuiskomen. Onze buurtwerkverenigingen zijn daarin cruciaal."

Spreekbuis voor het dorp 

"Onze Dorp InZicht-groepen' zijn enorm actieve verenigingen. Ze doen veel meer dan feestjes of evenementen organiseren. Ze zijn ook een actieve spreekbuis voor het dorp en plaatsen regelmatig belangrijke projecten of vraagstukken op de agenda van het gemeentebestuur. Ook bij de recente dorpsvergaderingen speelden ze een actieve rol. Kleine maar waardevolle realisaties zoals een boekenruilkast, extra bevlagging of een opwaardering van een stukje groen kan het dorpsleven een stuk aangenamer maken."