Jeugdraad verdeelt meetlatjes aan alle lagereschoolkinderen van Middelkerke

Gepost op 16/10/2019

Op de dag van de jeugdvereniging, op vrijdag 18 oktober, geeft de jeugdraad van Middelkerke meetlatjes aan alle leerlingen van de lagere scholen. Op die latjes staan alle Middelkerkse jeugdverenigingen. Met deze actie wil de jeugdraad de werking van de jeugdverenigingen van Middelkerke bekend maken bij de lagere schoolkinderen.

Covoorzitters Abby Sinnaeve en Jens D’hondt zijn blij met de werking van de jeugdraad en zien elke vergadering een mooie opkomst. “Wij vinden het belangrijk om als jeugdraad een signaalorgaan en een aanspreekpunt te zijn. Zowel om de jeugdverenigingen en ongeorganiseerde jeugd uit Middelkerke samen te brengen en te ondersteunen met wat ze bezig zijn.”, aldus Abby. “We willen ook een laagdrempelige spreekbuis zijn voor verenigingen (en jeugd) naar de politiek.”, sluit Dieter Demeyere, secretaris van de jeugdraad, aan.

“We hebben sterke jeugdverenigingen/ -bewegingen binnen Middelkerke, maar we wilden die toch nog eens aan de man brengen bij de kinderen die in Middelkerke wonen. De latjes kunnen een manier zijn om de jeugdbewegingen aan de kinderen te presenteren.”,  zegt Jens D’hondt. Op de latjes staan alle Middelkerkse jeugdverenigingen: jeugdhuis de Paravang, Dyade, KLJ Leffinge, Chiro Westende en Chiro Leffinge en De Caravanne uit Lombardsijde.

Schepen van jeugd, Natacha Lejaeghere, is blij met het initiatief van de jeugdraad: “Het blijft belangrijk dat er een goede communicatie is tussen de jeugd en het beleid. De jeugd moet gehoord worden en het is belangrijk om met hen verder te werken en te luisteren naar hun ideeën en hun toekomstvisie. Daarvoor is niet alleen de jeugdraad er, maar ook de kinderen van de kindergemeenteraad. Als schepen staat mijn deur altijd open om samen met jongeren oplossingen of voorstellen uit te