Hoog bezoek in het gemeentehuis

Gepost op 08/05/2024

Op woensdag 8 mei kregen 5 kranige bezoekers van het centrum voor dagverzorging De Sluze een rondleiding in het gemeentehuis.

In De Sluze bieden Amandine, Ann en Kimberley dagelijks warme zorg en gezellige verpozing voor hun bezoekers. De aanvullende zorg, het sociaal contact en de ontlasting voor de mantelzorgers zijn de belangrijkste reden waarom mensen langskomen in het centrum voor dagverzorging (CDV ‘De Sluze’).

Soms eens op uitstap

“We betrekken ook andere instanties bij onze werking. Samen met het lokaal dienstencentrum, de groep assistentiewoningen en het woonzorgcentrum organiseren we activiteiten zoals het buurtfeest, paasbingo enz. Weet je wat onze bezoekers echt leuk vinden? De geregelde bezoekjes van de kleuterklasjes, het vierde leerjaar en het BuSO. Als het mooi weer is, trekken we met de vrijwilligers naar buiten of we brengen een bezoekje aan een evenement, zoals bv het Zandsculpturenfestival. En nu brengen we voor het eerst een bezoekje aan het gemeentehuis.”

Binnenpiepen bij burgemeester

Schepen Dirk Gilliaert en Pieter van de communicatiedienst nam hen mee achter de schermen van verschillende gemeentediensten. Daarnaast trokken ze naar de raadzaal en kregen daar de werking van de gemeenteraad uitgelegd. Daarnaast mochten ze ook eens binnenpiepen in het kabinet van de burgemeester. Als afsluiter kregen ze nog een leuk geschenk.