Geboortebomen in Sint-Pieters-Kapelle

Gepost op 15/11/2017

Op zaterdag 18 november organiseert het gemeentebestuur Middelkerke (milieudienst en de gezinsbond) een gezamenlijk moment waarbij 35 kinderen hun geboorteboom kunnen planten op het marktplein van Sint-Pieters-Kapelle. Een fijne symbolische activiteit die de aangroei van onze gemeente echt tastbaar maakt. Vanaf 10.00 u zijn alle kinderen geboren in 2014 en hun familie welkom.

Niet alleen in Sint-Pieters-Kapelle worden geboortebomen geplant. In tegenstelling tot heel wat andere plaatsten kiest het gemeentebestuur niet voor één centraal geboortebos, maar opteert ze voor een weloverwogen en duurzame groeninvulling van enkele plekken, lanen, dreven of rijen verspreid over de gemeente. In de toekomst krijgen we dus nog meer Middelkerkse groenzones die worden ingevuld met geboortebomen.

Op het plantmoment in Sint-Pieters-Kapelle zullen alle uitgenodigde kinderen hun naamplaatje aan hun boom kunnen hangen en krijgen ze een “boomdiploma”. Daarnaast kan iedere aanwezige genieten van een lekkere tas warme soep.

 

Praktisch?

Waar? Jonkvrouw Gelaplein in 8433 Sint-Pieters-Kapelle
Wanneer? Zaterdag 18 november 2017 vanaf 10.00 u.
Meer info? Milieudienst Middelkerke T 059 31 30 16 milieudienst@middelkerke.be