Extra zomercontroles op sluikstorten

Gepost op 27/06/2023

Tijdens de zomervakantie controleert het gemeentebestuur nog gerichter op sluikstorten. Middelkerke krijgt daarvoor steun van OVAM die een poule van 30 vaststellers ter beschikking stelt.

Nog vier actiedagen

Op woensdag 19 juli , woensdag 2 augustus en vrijdag 18 augustus gaan de OVAM-vaststellers opnieuw in burgerkledij rond. Ze zijn wel herkenbaar aan een duidelijke badge. Ze focussen niet alleen op sluikstorten, maar ook op het bezit van hondenpoepzakjes, peuken en het correct gebruik van de openbare vuilnisbakken. Ook op 7 september is er nog een actiedag.

Boetes tot € 350

De klemtoom van de controles ligt op het weggooien van sigarettenpeuken op straat of . Zeker in de zomermaanden is afvalcontrole en preventie broodnodig. Wie een kleine hoeveelheid huishoudafval correct wil deponeren, kan altijd terecht in de ondergrondse containers. Wie toch zijn huishoudelijk afval in een openbare straatvuilnisbak propt, kan een boete tot € 350 krijgen.

Afgelopen week deed OVAM al een testdag. Van de 70 gecontroleerde hondeneigenaars, waren maar liefst 58 mensen volledig in orde. Toch is constante controle en handhaving nodig in de drukke zomermaanden.

Waar staan de ondergrondse afvalcontainers?

www.middelkerke.be/ondergrondse-afvalcontainers