Eerste editie zomerschool groot succes

Gepost op 04/09/2023

27 leerlingen uit Middelkerke konden in de laatste helft van augustus deelnemen aan de eerste editie van de zomerschool. Die was voor kinderen en omkadering een fantastische ervaring dankzij de inzet van de leerkrachten en de vrijwilligers.

Leerverlies aanpakken

Het concept van de zomerschool is al langer ingeburgerd. Maar waarom is een zomerschool zo nuttig? Carla Leber, diensthoofd kinderopvang en onderwijs bij de gemeente Middelkerke, legt uit. “We merken dat sommige kinderen tijdens de lange zomervakantie kampen met ‘leerverlies’. Ze missen een beetje de broodnodige school- en lesstructuur die vooral hun taal- en rekenvaardigheden scherphoudt. Een opwarmperiode vlak voor het nieuwe schooljaar kan wonderen doen.” En zo blijkt. De eerste editie was - na grondige evaluatie - een succes. “Trouwens, we vonden een goeie mix aan ervaren en jonge leerkrachten, aangevuld met warme vrijwilligers. Hun engagement was een grote succesfactor.”

Boost voor vertrouwen

De zomerschool bleek niet alleen positief voor reken- en taalvaardigheden. “Ook het zelfvertrouwen van de leerlingen groeide zienderogen. Ze kunnen dankzij de zomerschool sterker het nieuwe schooljaar in, zowel kennisgewijs als sociaal. En dat doet hen deugd”, besluit Carla.