De Duinpieper valt in de prijzen

Gepost op 18/09/2019

Op woensdag 18 september mochten de leerlingen van 1079 basisscholen in de tenue van hun sportclub naar school. Dat doen ze als trotse ambassadeurs van de clubs waartoe ze behoren, samen met hun vrienden en vriendinnen, die vaak de doorslaggevende reden zijn om voor een sport en/of club te kiezen. ‘Breng je sportclub naar school’ is een samenwerking van het sportagentschap Sport Vlaanderen en de schoolsportondersteuner Moev.  

1079 scholen hebben zich geregistreerd voor de actie ‘Breng je sportclub naar school’. Vooral in de basisscholen, waarvan 1 op de 4 deelneemt, is dat een succes. Ze ondersteunen de actie niet alleen, ze organiseren zelf ook heel wat originele en sportieve initiatieven om van deze dag een onvergetelijke sportieve dag voor hun leerlingen te maken.

Alle scholen die zich registreerden voor 6 september, maakten kans op een optreden van de Ketnetband (basisonderwijs), van Baba Yega (secundair onderwijs) of op één van de 3 geluidsinstallaties en aerobicssessies op school. Deze prijzen worden verdeeld over de 5 provincies.

Voor West-Vlaanderen ging de Duinpieper aan de haal met de geluidsinstallaties met aerobicssessies. De leerlingen mochten dan ook op woensdag 18 september een halfuurtje aerobicssessie volgen onder de stralende zon.