Bibliotheek Middelkerke maakt zich op voor de poëzieweek (26/01 – 02/02)

Gepost op 09/01/2017

Een week vol poëzie

Hinkelend op de raaklijnen van taal en verbeelding gingen enkele woordkunstenaars van de lokale kunstenvereniging Littera vzw samen met dichter en schrijfcoach Frank Zonderland creatief aan de slag. Het resultaat van deze poëtische exploten kun je proeven in de bib.

Wie zelf in een poëtische bui is, kan de hele week lang een flardje poëzie in de bib toveren met de woorden op onze koelkasten.

Doorlopend tijdens de openingsuren

Peter Holvoet-Hanssen: “Avontuurlijke reis door de poëzie”

Veelbekroond schrijver-dichter-voordrachtkunstenaar Peter Holvoet-Hanssen (foto als bijlage) voert je mee op een roetsjbaanrit doorheen de poëziegeschiedenis, naar ‘Het land van Music-Hall’. De reis gaat van de oudste gezangen naar Rimbaud en Van Ostaijen, de grondleggers van de moderne poëzie, en verder.

Holvoet-Hanssen brengt zijn lievelingsgedichten uit de voorbije 100 jaar op zijn bekende, onnavolgbare wijze: intiem en dan weer avontuurlijk, theatraal-muzikaal. Onderweg brengt hij ook verzen uit zijn jongste, lovend ontvangen bundel ‘Gedichten voor de kleine reus’ (Uitgeverij Polis, 2016). Afsluiten doet hij met een klankgedicht van Antonin Artaud dat iedereen van de sokken blaast.

Wanneer? Donderdag 2 februari om 20 u.

Waar? Bibliotheek Middelkerke, Populierenlaan 16

Gratis toegang, graag vooraf een seintje als je komt: bibliotheek@middelkerke.be - 059 31 99 10.