55 jaar Jumelage tussen Schore en Büchenbeuren

Gepost op 12/07/2022

In het weekend van 15, 16 en 17 juli viert het jumelagecomité 55 jaar partnership met de Duitse gemeente Büchenbeuren. Voor deze unieke gelegenheid brengt een delegatie uit Büchenbeuren een bezoekje aan Schore voor een goedgevuld feestweekend.

Receptie, officieel moment en uitstapjes

Het weekend start met een receptie en officieel moment in zaal Scora en een aansluitende feestmaaltijd. Daags nadien is er tijd voor een uitstapje en een barbecue.

Parel van Rheinland-Pfalts

Büchenbeuren, is sinds 1967 verbroederd met Schore. De parel in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalts ligt op zo’n 20-tal kilometer van de Moesel en vormt met dorpjes als Traben-Trarbach en Bernkastel een prachtige ‘must visit’ regio binnen handbereik. Büchenbeuren is, net als Schore, een landelijke gemeente met veel groen en ook veel fietswegen. Dat de lekkere moeselwijn er rijkelijk vloeit, is handig meegenomen. Maar dat is zeker niet de enige reden voor de warme banden tussen Schore en Büchenbeuren. Die stammen uit het mooie begrip ‘nabuurschap’, want - buurgemeente van Schore –  Slijpe is verzusterd met Sohren, buurgemeente van Büchenbeuren.