47 Middelkerkse personeelsleden collectief op de elektrische fiets

Gepost op 19/04/2017

De Testkaravaan van de provincie West-Vlaanderen is in Middelkerke geland! De provincie voorziet een 50-tal fietsen om personeel aan te sporen om met de elektrische fiets naar het werk te komen. 47 personeelsleden schreven zich in en mochten gisteren hun fiets ophalen. De Testkaravaan duurt twee weken en nadien volgt een verloting van een elektrische fiets in aanwezigheid van Nico Mattan en Franky De Block.

Deelnemers van de Testkaravaan wordt gevraagd om minstens 50% van hun verplaatsingen met de fiets te doen, nadien volgt een evaluatie. Na de Testkaravaan kunnen geïnteresseerde deelnemers een elektrische fiets aankopen met 10% reductie. Eén personeelslid gaat ook naar huis met een gratis elektrische fiets.

De Testkaravaan is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen om personeelsleden aan te sporen om de auto meer te laten staan. Hiervoor zetten ze een 50-tal elektrische fietsen in om personeelsleden de voordelen van elektrisch fietsen te leren kennen. Minder kracht, een snelle verplaatsing en veel minder zweet. Er is ook voor alle behoeften voorzien, zo zijn er bakfietsen en plooifietsen voorzien. Ideaal voor wie het fietsen wil combineren met het ophalen van kinderen of de boodschappen doen.