466 nieuwe inwoners op verwelkomingsdag

Gepost op 29/04/2024

Op een druk bijgewoonde verwelkomingsdag maakten 466 nieuwe Middelkerkenaars op zondag 28 april kennis met hun nieuwe thuis. Naast een ontvangst in Silt, ontdekten de nieuwe inwoners de gemeentelijke publieksdiensten en konden ze achter de schermen van enkele openbare gebouwen piepen. 

In 2023 schreef Middelkerke 1.423 nieuwe inwoners bij in het bevolkingsregister. Daarmee is Middelkerke de op één na snelst groeiende gemeente in de regio. Ruim drie kwartier voor de start stonden de eerste nieuwe Middelkerkenaars al in de rij te popelen.

Rondleiding achter de schermen

De nieuwe inwoners maakten kennis met enkele publieksdiensten. Het treintje nam hen mee op ontdekkingstocht achter de schermen van het gemeentehuis, sportpark de Krokodiel, de bib, het Welzijnshuis, De Branding, de werkhuizen, het infopunt toerisme en de lokale politie. Ze kregen ook een goedgevulde goodiebag mee.

Als alles goed gaat, komt er volgend jaar een nieuwe verwelkomingsdag. Wie zich in de loop van 2024 als nieuwe inwoners inschrijft, ontvangt automatisch een uitnodiging