400 ravotters op uitgestelde Buitenspeeldag

Gepost op 16/05/2024

Alsof de speelgoden er zich mee hebben gemoeid: tussen twee slepende regendagen door verwelkomde de Middelkerkse jeugddienst op woensdag 15 mei 400 uitgelaten ravotters op de uitgestelde Buitenspeeldag.

Voor alle leeftijden iets

Voor deze uitgestelde Buitenspeeldag voorzag de jeugddienst voor alle leeftijden enkele originele buitenspeelconceptjes. “Uiteraard geen Buitenspeeldag zonder springkastelen, maar we tekenden ook een billenkarrenparcours uit en een traject speciaal voor elektrische steps. Ideaal voor de wat oudere kinderen”, zegt Tineke Van Hoof, diensthoofd jeugd bij de gemeente Middelkerke.

Toch enkele attracties binnen gezet

“Voor het eerst hielden we de Buitenspeeldag op onze jeugdsite aan de Sluisvaartstraat. Misschien iets minder ydillisch dan het Normandpark, maar aan de andere kant konden we wel enkele attracties binnenzetten. Dat bleek vooral handig voor de veiligheid van de peuters en kleuters mocht het slecht weer worden. De aanpalende zaal De Stille Meers toverden we om tot een heus indoor springkastelenpaleis. Uiteindelijk noteerden we rond de 400 spelende kinderen en bij de 200 bezoekende begeleiders”, zegt Tineke nog.

‘Chance’ met het weer

Schepen voor jeugd Natacha Lejaeghere kwam ook eens langs. “We hebben ‘chance’ met het weer gehad. Het uitstellen omwille van het stormweer van vorige maand bleek de juiste beslissing. Ik ben erg tevreden met het aanbod van onze Buitenspeeldag. Kinderen van alle leeftijden konden niet alleen naar hartenlust spelen, maar ook even verpozen bij de grime of ze konden snoepbrochetten maken. Ik ben er zeker van dat heel wat kinderen en begeleiders een leuke namiddag hebben beleefd”, besluit Natacha.