2 nieuwe snellaadpalen geïnstalleerd in de Oostendelaan

Gepost op 14/08/2024

Nu er steeds meer elektrische wagens rondrijden is de nood aan extra laadpalen groot. Het gemeentebestuur zet daarom volop in op duurzaamheid en wil de burgers die zich duurzaam willen verplaatsen ook van de nodige faciliteiten voorzien. 

Wie zijn elektrische wagen snel wil opladen kan daarvoor sinds deze week terecht in de Oostendelaan in Middelkerke, aan het rondpunt vlakbij het shoppingcentrum. De nieuwe laadpalen bieden zowel inwoners als bezoekers een gemakkelijke en efficiënte manier om hun elektrische voertuigen volledig op te laden binnen de 30 minuten, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert voor de gebruikers. Met de installatie van deze laadpalen willen Middelkerke bijdragen aan de groeiende vraag naar snelle oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen en de transitie naar duurzaam vervoer versnellen.

Aan de nieuwe laadpalen kunnen per laadpaal terzelfdertijd 2 wagens opgeladen worden. De nieuwe laadinfrastructuur aan de Oostendelaan heeft een vermogen van 360 kw per laadpaal en omdat de beide laadpalen onderling gekoppeld zijn kunnen ze een maximaal vermogen leveren van 720 kw. Om dit te realiseren moest er ook een nieuwe elektrische hoogspanningscabine worden geïnstalleerd die de laadpalen van de nodig stroom kon voorzien. De snellaadpalen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Je kan via de website of de app gemakkelijk de beschikbaarheid van de laadpalen controleren. Daarnaast is er een gebruiksvriendelijke app waarmee gebruikers gemakkelijk betalingen kunnen uitvoeren en hun laadsessies in real-time kunnen volgen.

Publieke laadpalen zijn ook cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen. Als je thuis jouw wagen niet kan opladen of als er geen of onvoldoende publieke laadinfrastructuur in je buurt is, kan je kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via de netbeheerder Publieke laadpaal aanvragen | Vlaanderen.be 

Het project werd mede gefinancierd door de Europese Unie, door middel van het Next Generation EU project, die van Europa het eerste klimaatneutrale continent wil maken tegen 2050.  De installatie van de snelladers betekent opnieuw een belangrijke stap voorruit in de laadinfrastructuur van Middelkerke. Een overzicht van de openbare laadpalen in Middelkerke vind je op Openbare laadpalen