Welke vragen hadden jullie tijdens de infomarkt over de nieuwe zeedijk

Op een druk bijgewoonde infomarkt stelde het gemeentebestuur de plannen voor de nieuwe zeedijk voor. De algemene teneur bij de bezoekers was positief, maar er waren ook wat bezorgdheden. Vooral over de veranderende mobiliteit en parkeergelegenheid. De nieuwe zeedijk wordt een groene promenade met meer ruimte en groen zonder aan beschermingswaarde in te boeten. 

Publiek aan het woord laten

Naast de infomarkt gaf hoofdontwerper Philip Moyersoen enkele infosessies. “Ik ben tevreden dat de mensen mee zijn in de filosofie. Maar het is vooral onze bedoeling om voorstellen en reacties van het publiek op te nemen. Die nemen we mee in het voorontwerp. We hebben natuurlijk het voordeel dat we kunnen leunen op de zeedijkrealisatie van Westende, maar toch zijn er verbeterpunten en die kunnen we nu aanpakken.

Fasering van 3 jaar

Wanneer de werken exact starten is nog niet duidelijk, maar dat de eerste fase tussen Silt (het nieuwe casino) en het Arthur De Greefplein in de loop van 2025 zal starten, staat vast. Die budgetten zijn trouwens al vastgelegd in het huidige beleidsplan. Als alles volgens plan verloopt zal de volledige realisatie zo’n drie jaar in beslag nemen.

Ann en Jan (foto hieronder) wonen op de Middelkerkse zeedijk en kijken uit naar de voltooiing. “Wat ons betreft kunnen ze niet snel genoeg starten, want we kijken enorm uit naar het resultaat. Ons zicht zal een stuk mooier zijn.

foto gemeente Middelkerke