Inschrijven standhouders Tastoe 2024

Stel je nu kandidaat voor de volgende editie op 06, 07 en 08 september 2024

Tastoe   Tastoe

Concept:

Tastoe is een culinair festival met de nadruk op onze lokale restaurants.

Tussen wuivende duinen en op een boogscheut van de Noordzee maak je in het tentendorp van Tastoe kennis met het lokaal culinair landschap van Middelkerke.
Je ontdekt er een mooie selectie lokale restaurants, die hun signatuurgerechten presenteren.
Lokale sommeliers en brouwers serveren je bijpassende wijnen en de lokale bieren.
Onze cocktailbar serveert perfect geshakete drankjes.
De koffiebar serveert koffies in stijl of een heerlijk digestief.

Afspraken:

Maximum 1 stand onder hetzelfde BTW nummer.

Traiteurs kunnen niet deelnemen met hun traiteurzaak aan het evenement.

Reeds deelgenomen zaken krijgen dit jaar als eerste de kans om opnieuw deel te nemen met dezelfde zaak voor dezelfde stand.

Restaurants die zijn gestopt met hun zaak waarmee ze reeds hebben deelgenomen kunnen met een nieuwe zaak opnieuw deelnemen als een nieuwe deelnemer als hun nieuwe zaak aan de voorwaarden voldoet van een welbepaalde stand en ze op basis van het gunningsverslag een plaats toegewezen krijgen.

Nieuwe standhouders dienen een voorstel in.
In dit voorstel komt:

  • Een omschrijving van de zaak.
  • Motivatie om deel te nemen aan Tastoe.
  • Keuze van gerecht, presentatie, belevingswaarde.
  • Gerechten moeten representatief zijn voor het aanbod in het restaurant.
  • Op basis van een gunningsverslag neemt het college een beslissing.

Inschrijven kan t.e.m. 7/06/2024!

Tastoe standen

Voorwaarden restaurantstand binnen grote tent

  • Middelkerks restaurant
  • Het aanbod op Tastoe moet representatief zijn voor het aanbod in het restaurant.
  • Geen gefrituurde gerechten, wel mogelijk als bijgerecht. (bv. Steak Tartare met frietjes)
  • Werken met lokale producten en/of Noordzeevis is een pluspunt.
  • Belevingswaarde is een pluspunt. (creatieve presentatie, link met het event, de locatie, uniek recept,…)
  • Standgeld: 750,00 euro inclusief btw, vast standgeld. (inclusief stand, koeling, gebruik stroom en water, promotie)
  • Tussenkomst herbruikbare borden (prijs volgens gunning herbruikbare borden.)

Schrijf je nu in voor je restaurantstand op Tastoe

Voorwaarden tapasstand terras

  • Middelkerks restaurant.
  • Tapas en/of shared food moeten reeds op de kaart van het restaurant staan.
  • Mix van warme en koude tapas.
  • Voorkeur voor fijne, verse vleeswaren. Pluspunt voor het vers versnijden.
  • Frituren is mogelijk.
  • Indien er (naast de herbruikbare borden) gewerkt wordt met (houten) tapasplanken moeten deze door de standhouder zelf voorzien worden.
  • Standgeld: 750,00 euro inclusief BTW, vast standgeld (inclusief stand, koeling, gebruik stroom en water, promotie).
  • Tussenkomst herbruikbare borden (prijs volgens gunning herbruikbare borden.)

Schrijf je nu in voor je restaurantstand op Tastoe

Voorwaarden openvuur terras

  • Middelkerks restaurant
  • Belevingsstand op openvuur: BBQ, Big Green Egg, Pizza oven, Ofyr, Vonkenoven.
  • Tijdens de openingsuren van de keuken van Tastoe moet er op het open vuur worden bereid.
  • Standgeld: 750,00 euro  inclusief BTW, vast standgeld (inclusief stand, koeling, gebruik stroom en water, promotie.)
  • Tussenkomst herbruikbare borden (prijs volgens gunning herbruikbare borden.)

Schrijf je nu in voor je restaurantstand op Tastoe

Voorwaarden cocktailbar

  • Middelkerkse zaak
  • Minimum 15 zelfgemaakte cocktails reeds op de kaart in de zaak.
  • Minimum 1 hand geshakete cocktail aanbieden op Tastoe.
  • Standgeld: Vast afdraagpercentage van 20 procent op de inkomsten. (inclusief stand, koeling, gebruik stroom en water, promotie)
  • Gunning gebeurt op basis van een voorstel waarin de zaak wordt voorgesteld, de drankenlijst, de wijze van aanpak en motivatie om deel te nemen aan Tastoe 2024.

Schrijf je nu in voor je cocktailstand op Tastoe

Voorwaarden koffiestand

  • Eerste instantie een Middelkerkse zaak.  Indien er geen Middelkerkse kandidaten zich aanmelden kunnen ook geïnteresseerden uit andere steden en gemeenten zich aanmelden.
  • De stand moet een culinaire stijl van koffie aanbieden door barista met verschillende soorten koffies: Espresso, Cappucino,...
  • Alle cocktails op basis van koffie mogen aangeboden worden.
  • Eén hand geshakete dessertcocktail.
  • Café glacé
  • Irisch koffie, Italian koffie,...
  • Geen digestieven of zuivere sterke dranken.
  • Standgeld: Insteek op basis van percentage dat wordt afgedragen op de inkomsten.  Geen minimum percentage van afdragen.
  • De standhouder wordt gekozen op basis van motivatie en het afdraagpercentage.

Schrijf je nu in voor je koffiestand op Tastoe

Voorwaarden wijnstand

  • Middelkerkse wijnsommelier met actieve eigen 'wijnwerking' in de gemeente.
  • Divers aanbod van witte, rode, rosé en mousserende wijnen.
  • Op de kaart moet minimum één witte en rode wijn en rosé staan aan 2 jetons of 4,5 euro per glas.
  • De sommelier dient aanwezig te zijn in de stand om bezoekers extra uitleg te geven over het aanbod.
  • De standhouder staat zelf in voor de wijnglazen
  • Standgeld: Insteek op basis van percentage dat wordt afgedragen op de inkomsten.
  • De standhouder wordt gekozen op basis van de hoogste insteek.
  • Minimum afdraagpercentage van 20 procent

 

Schrijf je nu in voor je wijnstand op tastoe