Melding, opmerking of vraag?
We krijgen héél veel meldingen. Sommige meldingen krijgen we meermaals.
Van onderstaande meldingen kunnen we jou al direct het antwoord geven.
Betalen als gehandicapte om te parkeren
Verspreid over de gemeente vind je parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.
Wie gebruik wil maken van een voorbehouden gehandicaptenparkeerplaats moet:
In de betalende parkeerzone: betalen, er is GEEN VRIJSTELLING voor mensen met een handicap. Meer info over welke periodes er betaald moet worden, kan je terugvinden op de parkeermeter in de desbetreffende parkeerzone.
Deze betalende parkeerplaatsen zijn er om het kortparkeren te stimuleren zodat ook andere mensen met een handicap de mogelijkheid hebben om binnen deze parkeerzone te parkeren.
In de blauwe zone: je hoeft geen parkeerschijf te leggen, maar wel je gehandicaptenparkeerkaart. Dit geeft je recht om onbeperkt en gratis te parkeren in de blauwe zone.
Buiten de betalende zone en de blauwe zone: je gehandicaptenparkeerkaart leggen en je kan onbeperkt en gratis parkeren.
Voor bijkomende vragen, mag je terug contact opnemen met onze community manager. Je kan haar elke dag bereiken in de voormiddag van 09 tot 12 u. via 059 31 30 16 of signaalkaart@middelkerke.be.
De openbare verlichting werkt niet
Je mag een defect melden via het gratis nummer 0800 60777 of via https://www.fluvius.be/nl/contact#kapotte-straatverlichting. Een herstelling onder normale omstandigheden kan maximaal 3 weken duren.
Hondenpoep in de straat / duinen / strand
Het gemeentebestuur kent het probleem van hondenpoep in de straten en op het strand. Er worden zo veel mogelijk initiatieven genomen om dit tegen te gaan, o.a. infocampagnes, 44 hondenpoepbuizen verspreid over de gemeente, ... tot boetes van 350 euro. Er worden controles gedaan op het ganse grondgebied van Middelkerke, waarbij iedereen met een hond aangesproken wordt met de vraag of ze hondenpoepzakjes bijhebben. Wie geen zakjes bijheeft, mag zich aan een GAS-boete verwachten. Het blijft erg moeilijk om op heterdaad te betrappen.
Help het gemeentebestuur
Hondeneigenaars kunnen een boete krijgen als ze geïdentificeerd worden door politie of een gemeentelijke GAS-vaststeller. Mocht je verdere informatie kunnen geven (Wie? Waar? Wanneer?), mag je altijd contact opnemen met de communicatiedienst op 059 31 30 16 of via signaalkaart@middelkerke.be
Laat een mobiel hondenpoepbord plaatsen
Het gemeentebestuur beschikt over 10 mobiele hondenpoepborden. Die worden tijdelijk geplaatst op overlastlocaties. Ze wijzen de eigenaar op zijn plicht om de hondenpoep zelf op te ruimen. Locaties met hondenpoepborden worden gecontroleerd door de gemeentelijke vaststellers. Ken je zelf een locatie met overlast van hondenpoep? Dan kan je één of meerdere borden aanvragen via 059 31 30 16 of onthaal@middelkerke.be. De borden blijven er 14 dagen staan.
Banken op de zeedijk staan niet correct (terug)
Er werden inderdaad verschillende banken opgehaald voor herstel- en/of schilderwerken. Deze worden zo spoedig mogelijk teruggeplaatst.
In de loop van de jaren durfde een zitbank weleens een beetje “verhuizen” (verplaatsing voor evenementen, verplaatst door de mensen zelf, …). Dit ging echter nooit over grote afstanden, meestal met een verschil van één huisnummer. Dit jaar werden alle banken gecontroleerd en terug op hun plaats gezet.
Honden op het strand
Buiten het seizoen: 16/09 tot en met 14/06
In de periode tussen 16 september en 14 juni mag je met de hond op het strand. De hond dient aan de leiband gehouden te worden. Eventuele uitwerpselen, dienen door de begeleider opgeruimd te worden.
Tijdens het seizoen: 15/06 tot en met 15/09
In de zomer, van 15 juni tot en met 15 september, zijn honden verboden op het strand.
De enige uitzonderingen die gemaakt worden, zijn voor:
- personen met een handicap die begeleid worden door assistentie- en/of blindengeleidehonden;
- politieambtenaren met hun politiehond in de uitoefening van hun dienst;
- aangestelden van een erkende bewakingsonderneming in de uitoefening van een door het gemeentebestuur vergunde bewakingsopdracht met hun waakhond.
Je mag wel met je hond op de hondenstranden, in 3 specifieke zones:
- op de strook vanaf het strandhoofd ten westen van de bewaakte zone 'Chrystal Palace' (ter hoogte van het verlengde van de Idyllelaan) en verder in westelijke richting tot de grens met Stad Nieuwpoort. Honden dienen aan de leiband gehouden te worden.
- op de strook vanaf het strandhoofd ten oosten van de bewaakte zone 'Carlton' (ter hoogte van het verlengde van de Sluisvaartstraat) en verder in oostelijke richting tot de grens met de Stad Oostende. Honden mogen er vrij lopen.
- op de strook ter hoogte van de Louis Logierlaan, vanaf het strandhoofd ten westen van het sportstrand, tussen de twee bewaakte zones. Honden dienen aan de leiband gehouden te worden.