De Duinpieper op schema
De Duinpieper op schema
Met het plaatsen van de meiboom op het dak van de Duinpieper zit de ruwbouw van de nieuwe gemeenteschool in Westende erop. Het schepencollege en de directie kregen van bouwgroep Maes een rondleiding op de werf. Ze stelden tevreden vast dat de werken perfect op schema zitten. Op 1 september start het nieuwe schooljaar zeker in de nieuwe Duinpieper.
Midden augustus verhuizen
De nieuwe Duinpieper is bijna helemaal winddicht: het dak staat erop en de ramen en vensters zitten erin. “We zijn erg tevreden dat de aannemer zich voor de resterende bouwperiode volop kan concentreren op de technieken en de afwerking.”, stelt schepen van onderwijs Natacha Lejaeghere. “Het ideale scenario is voor het bouwverlof opleveren, zodat de juffen en meesters rustig hun splinternieuwe klassen kunnen inrichten. Ik ben trouwens ferm onder de indruk van de lichtinval en de grootte van de ruimtes. Ik kan me perfect voorstellen dat de kinderen en leerkrachten het hier enorm naar hun zin zullen hebben. Ik vind het trouwens ‘de max’ dat de aannemer z’n werknemers bedankt voor hun inzet met het opzetten van de meiboom.”
Op de groei
Het gebouw is trouwens volledig future proof. “De duurzame energietechnieken, het overvloedige licht en groen en de stijlvolle gevelafwerking moeten van de Duinpieper een warm nest maken voor de 120 leerlingen. Misschien creëert het nieuwe schoolgebouw wel een aanzuigeffect op nieuwe leerlingen? “Dat zou kunnen”, hoopt schepen Lejaeghere. “De Duinpieper is alleszins op de groei ontworpen zodat we dit unieke comfort bij een stijgend leerlingenaantal kunnen blijven aanbieden. Maar in eerste instantie zijn we erg gelukkig dat we onze leerlingen en leerkrachten kunnen onderbrengen in een veilig, duurzaam en toegankelijk schoolgebouw.”
Midden in het dorp
De Duinpieper wordt trouwens meer dan een school alleen. “De Duinpieper zal samen met de Calidris en De Kilt een centrale rol opnemen in het Westendse gemeenschapsleven. We voorzien een aparte ruimte voor de buitenschoolse kinderopvang en we installeren er een trefpunt van de bibliotheek.”, besluit Natacha Lejaeghere.